25 september 2007

Ei uke siden sist...

Ja, nå sitter e aleine heime i huset.. De andre er på avskjedsmiddag for Ana, som reiser til Argentina i morgen. Den siste uka har vært fyllt med alt og ingenting. Vi har fått oss ID-kort, sett på prosjektet Esperanza, vært på kino, vært på speideren, stabsmøte i misjonærflokken, lovsangsøvelse og hatt det veldig koselig..

Mandagen hadde vi spansk-kurs, og etter det gikk turen hjem til med for å slappe av, opprette blogg for Marte osv. Da det lei mot kvelden, og David kom fra jobb, spurte vi han og Diana med på kino. Vi så Gool 2, og ble litt seine hjem så Marte sov over hos meg. Vi sov bein i bein, noe som ikkje var den beste nattesøvnen her i Colombia..

Tidlig neste dag satte vi oss i Taxi til ca der Bitte, en norsk misjonær, bor.. Vi fant ikke huset, ingen hadde tlf, og mi gikk å spurte oss rundt, og etter en time fant vi frem (til rett i nærheten av der vi ble sluppet av med taxien).. Der var stabsmøtet allerede igang.. Men, vi rakk bønnen og sakene som skulle snakkes om.. (vi er nesten blitt Colombianere allerede).. Det ble tatt opp masse på dette møtet, som varte i over 2 timer.. Blandt annet ble det snakket om ei jente som har hatt en vanskelig oppvekst, og som i disse dager har det veldig vanskelig. Det er veldig bra om dere vil være med å be for henne.. Gud vet hva det dreier seg om!
Etter dette var det lunsj, før vi reiste til kirka for lovsangsøvelse. Det skulle visst ikke være øvelse, så vi reiste hjem for å gjøre spansk-lekser, og slappe av med familiene..

Onsdag hadde vi et lite møte med Ingunn, før det var spansk-undervisning igjen.. Resten av dagen var fri, og vi gjorde lite denne dagen også.

Men, på torsdag var det full dag. Tidlig reiste vi til Kristin, for vi skulle til DAS-kontoret for å hente ID-kortene våre.. Det var godt å få de, så vi slipper å gå med passet på oss hele tiden.. Deretter reiste vi til William, og sammen med han og Kristin reiste vi til Prosjektet Esperanza, der Marte og William skal jobbe litt.

Fredagen gikk til spansk, heim til Marte en tur (første gangen jeg var der), og så lovsangsøvelse på på kvelden.. Kan ikke si det er bare enkelt å være med i det lovsangsteamet nei.. Musikerne er dyktige, det er bra sanger, men sangerne.. oioi.. Vi synger med stemmen vi har, og det beundrer jeg dem for, men det er ikke veldig lett å dele 7 jenter i 2 stemmer.. Det blir fort 5-7 forskjellige stemmer, men vi gjør så godt vi kan.. Det var godt å føle at vi fikk starta med noe, og vi gleder oss allerede til neste øvelse..

Lørdagen var vi på speideren, der jeg skal jobbe. Og etter det var det et LANGT møte for å bli enige om hvordan vår uke skal se ut, og etter mye om og men fikk vi det ganske slik vi ønska, og det blir seende slik ut:

Mandag:
Spanskkurs og fri

Tirsdag:
Esperanza og lovsangsøvelse (Marte)
Fri og lovsangsøvelse (Stina)

Onsdag:
Spanskkurs og vi reiser til La Vega (rehabiliteringsgården)

Torsdag:
Engelsk og speider på La Vega

Fredag:
La Vega, spanskkurs og lovsangsøvelse

Lørdag:
Speider og ungdomsmøte (Stina)
Fri og ungdomsmøte (Marte)
Søndag:
Gudstjeneste og familie/venne-tid



Og etter dette på lørdagen reiste vi til Kristin, for vi skulle nemlig ha "jenthælj". Så der fikk vi taco, så film og spiste godteri.. Og som alltid i Colombia var vi litt seine, og glemte helt bort at vi skulle kjøpe blomster til Kristin, før vi var godt på vei med taxien. Men, det var då vi stod på rødt lys, og fikk se noen som gikk mellom bilene og solgte roser, så vi kjøpte en bukett hver til henne.. (utrolig hva man kan få tak i på veien..) Det var ein utrolig god kveld, og vi glemte nesten at vi ikke var i Norge.. og neste dag våknet vi til nybakte rundstykker, og ein god frokost! Kristin er et fantastisk menneske, og vi fikk virkelig slappe av den tida vi var der.

På søndag, etter frokost, gikk turen til Soacha. Det er en forstad til Bogota, og møtene der er ganske annerledes enn i Fontibon. Etter møtet fikk vi være med en kamerat for å se hvor han bodde, og det var noe annet enn vi hadde forestilt oss begge to.. Soacha er absolutt ingen rik plass, og nordmenn ville generellt ikke sagt at huset var stort, men det synes vi! Og mye større enn vi hadde forestilt oss.. =)
Her er noen bilder og en liten filmsnutt fra dette møtet:

3 kommentarer:

Astrid sa...

Bra du oppdaterer:D
så bra at dere fikk d som dere ville, høres koselig ut hos kristin:)
stå på videre!
KJempe gla i dæ<3!
klem fra din store lillesøster..!

Kari Haugenes sa...

Så bra å høre åssen d går me dæ Stina. Du e ikkje glemt:) ber for dæ! Gla i dæ!

Anonym sa...

Heihei Stina!D e rart å tenke på at du er på andre siden av jordkloden, men e ser at du får deg noen opplevelser for livet der!Kos deg masse!Så utrulig stolt av deg!Klem fra Linda