12 april 2008

En annerledes påskeuke..

Da er påska over for i år - og den ble feiret med mange aktiviteter både i kirka vi jobber i, og i dattermenigheten. Da barnekirken som er tilknyttet Esperanza-prosjektet ble startet, tok Fontibonmenigheten på seg ansvaret for denne kirka i 3-5 år som dattermenighet. Så det vil si at lovsangsteamet fra Fontibon deles hver søndag, noen er i kirka i Fontibon og noen i barnekirka. Og pastorene, Walter og Alexis, i Fontibon er med i arbeidsgruppa for denne menigheten.

Påskeuka begynte i barnekirka med at Alexis Jimenez kom ridende inn på et levende esel. Det tror jeg var litt av en opplevelse for barna. Tross at eselet var ganske sta - og måtte bli lokket opp midtgangen for å ville samarbeide.




Resten av uka var det masse aktiviteter, skjærtorsdag var det herrefrokost i kirka, med ca 15 oppmøtte. På kvelden var det middag i barnekirka med ca 200 oppmøtte - tallerkenen var pommesfrites, pølse, ketsjup laget som et smilefjes. Fredagen begynte med kvinnefrokost, vi var 60 oppmøtte - jeg var der og synes det var en veldig koselig samling med eldre og yngre kvinner fra menigheten. På kvelden var det møte - og temaet var de 7 tinga Jesus sa på korset.

Lørdag morgen var det adrenalindag for ungdommene i kirka. Da møttes vi klokka sju i kirka, trøtte og kalde, og vi var mer eller mindre klare for ein dag fyllt med aktiviteter og konkurranser. Vi satt oss 18 stk i en buss der det er plass til 12 + bilen til pastoren som ble godt fyllt - og fra kirka kjørte vi ca 40 minutter for å komme til en stor park i utkanten av byen. Det var volleyball med vannballonger, sekkeløp, og mange forskjellige konkurranser der vi måtte være bundet sammen to og to i armer eller bein. Vi var en gjeng på 20-30 ungdommer, og vi hadde en fantastisk dag - vi våknet ordentlig og fikk varmen i oss etter bare noen aktiviteter. Og vi avsluttet dagen med sandwich og brus - før vi vendte nesa hjem til Fontibon igjen.

Det har vært en innholdsrik påskeuke - og vi har ikke sittet masse hjemme. Men, det har vært utrolig gøy og spennende å få være med på alt.

1 kommentar:

Silje sa...

Jeg følte på grunn av Peru tur at jeg ikke hadde påskeferie. :)

Så når jeg kom hjem hadde mamma ett påskeegg klart til meg! :D